ojojoj

2014-09-29 @ 22:34:00
Oj här var de dålig uppdatering...

Tiden rullar på i fullfart och jag har idag varit bosatt i skåne i 49 dagar.
I skolan är de fullt upp just nu med redovisningar i alla ämnen då vi snart går in i showperiod och därmed avslutar grundkurserna. Under showperioden så läggs all skoltid på övning inför vår höstshow som har premiär v 46. Det ska bli riktigt roligt att komma igång med showarbetet men de är ett tag kvar tills dess (:
Idag hade vi föreställning med vårt tp arbete och jag tycker vår grupp skötte sig utmärkt. Vi fick jättemycket bra feedback från elever och lärare så att man kan slipa på framträdandet tills torsdag och fredag då vi visar alla föreställningar för skolelever runt om Bjärnum.
Och återigen har jag insett hur grymma mina klasskamrater är! Har sett tre grymma teaterföreställningar idag och wow va duktiga alla verkligen är!!! :D Sjukt att se hur lilla jag från Nässjö passar in bland alla proffsen här - men försker vänja mig vid tanken att jag kanske gör de :)

Efter en kväll med mys framför scneversionen av Chess så ska jag nu sova. Imorgon väntar tre danspass + sång, så bäst att vara redo!

Puss!
 
Mina 39 stjärnor ♥
(okej alla är inte med, men nästan)

kroppen försöker komma ikapp

2014-09-18 @ 22:48:20
De känns att man hade fys i måndags + ett danspass... träningsverken sitter fortfarande i såhär på torsdagskvällen. Sen har den fyllts på då det varit 3 danspass till på de... roligt, åh så roligt men aj så ont ;)
Har även dragit på mig benhinneinflammation så vilar lite halvt under lektionerna - får inte göra några hopp på 2 veckor, men dansa får jag göra vilket är gött!

Idag hade vi stepp igen och nu med mina sprillans nya steppskor :D Så roligt att få testa på det på riktigt men ojj så svårt de är ;P de kommer bli mycket övning men åh så kul!!

Nu har jag precis kommit hem från Hanna där kvällens "Hela Bjärnum Bakar" höll till idag :D underbar grej - vi är ett gäng som träffas, äter kakor och tittar på "Hela Sverige Bakar". De är alltid två eller tre personer som har bakat så de blir en massa smarrigt att äta :D

Imorgon har jag sovmorgon och jag är överlycklig! Sen får jag besök hemifrån i helgen - ska bli skönt att höra Nässjö-dialekten igen efter att umgås med alla skåningar ;)

Puss och God natt!
 
Lördagens look!

söndag igen

2014-09-14 @ 10:46:12
Veckorna går läskigt fort här nere i skåne och dagarna springer iväg.
Men veckan har sett ut såhär:

Tisdag:
Balett, vi körde igenom alla balettstångsövningar innan skolan - de gäller att sätta in dem i huvudet inför examinationen som är om 2 veckor. Jazz med Jonna. Drama och TP arbete. Efter skolan blev de Zumba med bästa Emelie. Sen idolmys hos mig (:


Onsdag:
Röst och Tal, då övade vi på belting - en sång teknik som är helt ny för mig även den men de är roligt att testa på nya saker ;) Sen blev de dans med Jonna och vi håller på med en helt underbar koreografi. Lyrisk Jazz - vilket är helt i min smak!!
På eftermiddagen blev de MUKU igen med bästa Lasse och dagens lektion tilldelades Judy Garland (Frances Gumm). En helt fantastisk artist och kvinna vars liv var väldigt omtumlande.
Sen gick jag hem och övade sång, sen TP arbete 2 h på skolan och sen idolmys med Axel och Emelie.
 
Torsdag:
Dagen började med balett, drama, TP och sen Mickteknik där jag sjöng. De var musikaltema och jag sjöng Slipping Through My Fingers från Mamma Mia! och det gick bra. Fick bra kritik och de sa att jag hade bra känsla men jag saknar fortfarande bröströsten men jag jobbar på de (:
Och drama lektionen är också värd att nämna lite mer ingående. Vi jobbade med gränser - vad är obekvämt och hur gör man för att hålla fokus ändå var dagens ord typ ;)
Vi blev först ihopparade att hålla en tändsticka mellan våra fingrar och gå runt i rummet, sen skulle vi släppa tändstickan med ögonen och bara titta varandra i ögonen. De var lte jobbigt att titta på länge i någons ögon men Jennifer har så fina ögon så de funkade ;)
Nästa del blev vi omparade och jag hamnade me Rasmus. Nu skulle vi bara ställa oss och titta varandra i ögonen. Efter en stund sa vår dramalärare Emma att vi skulle flytta lite närmade varandra, de blev ett nervöst skratt och sen hittade man fokus igen. Sen flyttade vi två ggr till närmare varandra så tillslut stod vi med tårna nästan på varandra och varandras ansikten så nära så nästan näsorna nuddade varandra. De var lite obekvämt i början för så nära någon är man bara när man ska kyssa någon ungefär - men nu stod vi 10 olika par och stirrade varandra i ögonen i dramarummet. Spännande att jobba på att behålla fokuset och jag tycker vi klarade de bra jag och rasmus!
 
Sen blev de STEPP :D Vi har en jätteduktig kille som kommer och lär oss stepp, han gick här på skolan för ca 10 år sedan och har sedan dess spelat många huvudroller på musikalscenerna och dansat stepphuvudrollerna i många dansföreställningar. Sjukt coolt! ;)
De kostar visserligen som en vanlig danskurs eftersom att de är utanför skolan men de ska bli jätteroligt att få lära sig denna nya dansstilen :D
Sen hem, duscha och greja för att sen blev lägenheten invaderad vid 20:50 då de är "hela sverige bakar" vid 21. Denna torsdagen var de cheesecake, tryffelkaka och blondie som de bjöds på. Alla kom hit med det de hade bakat och vi åt och var glada :D

Fredag:
Började dagen med dans med Sara och vi började på en ny koreografi - en lite mer ladystyle dans. Riktigt roligt att få försöka ta fram sin sexiga sida! Sen var de kör med Stefan där vi håller på med ett grupparbete i att sjunga stämsång och de går riktigt bra för vår grupp ;D
Efter skolan fick vi kolla på kläder och beställa - med skolans tryck på. Så de blev en hoodtröja i grått :)
Efter lite dans så gick jag, emelie, axel och fler till biblioteket i byn. De skulle förtidsrösta men eftersom att jag gjorde de hemma förra helgen så hängde jag bara med. Sen tittade vi på Viktors lägenhet och sen blev de ica för att inköpa kvällens mat som blev hamburgare (:
Kvällens film var Shrek och min soffa var återigen full med folk ;)
Framåt 12 drog de sista folket sig hemåt och jag somnade gott efter att ha skrattat hela kvällen!

Lördag: Började med mysfrulle, drog till Emelie och Mollie och tittade lite på PH för att sen gå till ica och handla. Hem, sjunga, laga mat och fixa sig. Igår var de nämligen hejdå-fest för finaste Viktor som inte ska gå kvar pga sin knäskada :(. Men de var en trevlig kväll ändå :)

Söndag:
Idag har jag än så länge inte gått upp ur sängen, men ska snart röra på fläsket ;) Det ska bakas havreflarn, tvättas, sjungas och dansas idag. Och ikväll är de valvaka på skolan i salongen så då får vi se hur de går för de olika partierna :)

Puss!


på't igen!

2014-09-08 @ 21:49:21
Efter den mysigaste helgen hemma är man ni i skåne igen och de är full rulle!
Denna veckan är det Micktekniken som jag lägger mest fokus på, då jag ska sjunga på torsdag. Hade mina favorittjejer här ikväll (emelie och therese) och vi sjöng för varandra - allt för att inte bli fullt så nervös när de väl gäller och att sen kunna ge varandra konstruktiv kritik. De kändes gött att de inte fullständigt hatade min låt och att jag fått massa bra tips + fina komplimanger ;)

Dagen idag har bestått av TP arbete, kör och fys. Vi har nästan hela manuset klart (18 sidor...) och har börjat regissera lite smått. Ska bli väldigt spännande att se vart föreställningen är påväg. :)
På körlektionen sjöng vi igenom låten som vi sjöng på senaste lektionen för två veckor sedan. Den satt bra och vi jobbade i de olika stämmorna för att bestämma nyanseringen. Så roligt att de låter bra direkt för att alla snappar upp stämmor jättefort :D
Sen blev de fys och svett... men de var en go fys! Vi körde ashtanga yoga blandat med pilates så mkt styrka och balans. Det passet resnade också ut slaggprodukter ut kroppen så efter skolan har jag druckit massa vatten för att kroppen ska återställas. Sjukt coolt hur ett yoga pass kan rensa kroppen bara genom rätt andning ;P

Imorgon börjar dagen med balett vid 8 (utanför skoltid), sen jazz, tp och sen drama. Och senare blir de även zumba (utanför skoltid). Så roligt att dansa :D


Men god natt nu! ;)

fjärde veckan är tillända

2014-09-05 @ 07:12:19
Fredag morgon och jag mår så bra!
Hade en jätte trevlig dag igår med rolig skoldag, rolig dans efter skolan, mys vid Harry Potter en stund innan de blev fika mys med chessecake (fryst och gjort av mig och Emelie) och bullar till "Hela Sverige Bakar"!
Jag är så glad att jag har så underbara människor runt mig!

Idag står de dans och TP på schemat och sen rullar jag vidare mot Småland. I helgen är de mys för Emma som fyller 23 + nyinflyttad i sin lägenhet så det är dubbelt upp. Sen hinner jag med att träffa min moster Kristina och Totte, + flera kompisdejter är inbokade innan jag tar tåget ner på söndag kväll.

Nej nu är de dags för frukost!

Puss!
Gårdagens mys!

Dör träningsverksdöden

2014-09-02 @ 07:32:00
Ja, rubriken säger ganska bra hur jag känner mig idag. Gick upp för en stund sedan - och jäklar va långsamt jag går.


Igår började skoldagen med fys i 80 min, sen vis-redovisning (i ett duschat men väldigt ofräscht tillstånd), och efter lunchen hade vi dans igen...
Jag tyckte jag stretchade igår, men dagens smärtan idag tyder på att jag inte gjorde de tillräckligt ;P
Som tur är har vi inte dans idag, så de är skönt. Hade knappats kunnat hoppa och greja ;P
Dock.. ska vi ha Zumba med fina Emelie i eftermiddag, men de ser jag fram emot så de ska bli skönt ;D

Efter lite PH blir de nu att fixa frulle och se dra till skolan (:

RSS 2.0